Ан Хатауей разказа за много труден момент от пътя си към майчинството, като заяви, че е претърпяла спонтанен аборт през 2015 г., докато е играла в пиеса, в която е трябвало "да ражда на сцената всяка вечер".

"Първият път не се получи. Играех в пиеса и трябваше да раждам на сцената всяка вечер", казва носителката на "Оскар" и майка на две деца в интервю за Vanity Fair.

Според Vanity Fair спонтанният аборт е настъпил по време на шестседмичното представление на моноспектакъла "Grounded" извън Бродуей. Хатауей каза, че е трябвало да се държи реалистично с приятелите си, когато са я посещавали зад кулисите след представленията. "Беше прекалено много да го държа в себе си, когато бях на сцената и се преструвах, че всичко е наред".

"Така че, когато всичко тръгна добре за мен, след като бях от другата страна на това - където трябва да имаш благодатта да се радваш за някого - исках да кажа на сестрите си: "Не е нужно винаги да сте благодатни. Аз ви виждам и съм била като вас" - продължи тя - "Наистина е трудно да искаш нещо толкова много и да се чудиш дали не правиш нещо погрешно."

41-годишната звезда, която казва, че е станала по-кротка, откакто е майка, има две деца от съпруга си Адам Шулман. Когато обяви бременността си с второто си дете през 2019 г., тя написа в публикация в Instagram: 

"Не е за филм... №2", добавяйки: "Шегата настрана, за всички, които преминават през ада на безплодието и зачеването, моля, знайте, че не беше права линия до нито една от двете ми бременности. Изпращам ви цялата си любов."

Коментирайки този момент, звездата от "Les Misérables" каза: 

"Като се има предвид болката, която изпитвах, докато се опитвах да забременея... щеше да ми се стори неискрено да публикувам нещо все така щастливо, когато знам, че историята е много по-нюансирана от това за всеки. Нямаше да се чувствам засрамена от нещо, което статистически ми се струваше, че всъщност е съвсем нормално", добави тя.

Около 10 до 20% от известните бременности завършват със спонтанен аборт, а действителната цифра вероятно е по-висока, според клиниката "Майо".

Хатауей каза, че е била шокирана, когато е научила, че много нейни приятелки са преминали през подобни преживявания.

"Защо се чувстваме толкова ненужно изолирани? Това е мястото, където страдаме. Затова реших, че ще говоря за това", каза тя, "Нещото, което разби сърцето ми, взриви съзнанието ми и ми даде надежда беше, че в продължение на три години след това, почти всеки ден, една жена идваше при мен със сълзи и аз просто я прегръщах, защото тя носеше тази [болка] и изведнъж разбрах вече, че не беше само нейна, а наша обща."