Порнозвездата Алексис Тексас предизвика яростта на Техеран, след като се разсъблече в ирански музикален видеоклип, което накара хардлайнерите да я забранят. Иранската поп звезда Сасан Яфтех, който носи сценичното име Саси, пусна тийзър на новия си клип с участието на порнозвездата Алексис Тексас по-рано тази седмица. [caption id="attachment_320477" align="aligncenter" width="740"] Сн.: АП/БТА[/caption] В музикалното видео 35-годишната актрисата от филмите за възрастни танцува и сваля дрехите си, включително маха и бялата си забрадка.  

 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от SASY (@sasy)

След като сваля дрехите си, Алексис облича черна рокля с презрамки. Въпреки че във видеото не се прави секс и няма явна голота, кадрите бяха сметнати за противоречиви. По-рано тази седмица, иранските медии разкриха, че музикалният видеоклип е споделен с иранско развлекателно приложение, предизвиквайки разследва сред властите. Агенция ISNA съобщи в сряда, че иранското приложение Rubika, което е разследвано, е публикувано след като бил публикуван клипът „Техеран Токио“. Видеото беше споделено в Instagram профила на Саси преди няколко дни и публикацията вече има над 15,2 милиона гледания.
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от SASY (@sasy)

Иранци осъдиха разпространението на кадри от приложението Rubika,тъй като смятат, че това ще се отрази негативно на младите хора. Музикалното видео обаче не е заснето в Иран, тъй като Саси живее в Калифорния. Преди да напусне Иран през 2009г. и да си проправи път в САЩ, Саси работеше като ъндърграунд певец. Уеб сайтовете като YouTube, Facebook, Twitter, Telegram и други социални медии са блокирани от иранското правителство.
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от Alexis Texas (@whitegirlpoliticking)

Всяка чуждестранна музика се нуждае от разрешение, съгласно иранския закон.
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от SASY (@sasy)

Хардлайнерите смятат, че социалните медии са част от „меката война“ между Запада и Ислямската република.