Amazon планира до няколко седмици да пусне собствен бранд храна в онлайн магазина си. Той ще предлага почти всичко, включително готови ястия, отделни продукти и подправки. Брандът ще се казва The Happy Belly ("Щастливото коремче"), като в него ще е по-голямото разнообразие от продукти, включително дори олио, чай и др. Ще има и друг бранд, Wickedly Prime, който ще е насочен към по-леките храни. Обсъждат се и още брандове за бебешки храни и аксесоари и домашни потреби.

Услугата ще е достъпна само през Amazon Prime. По този начин се очаква Amazon да успее да понижи крайните цени на продуктите и да ги направи по-атрактивни за потребителите.

Компанията спазва традицията си и не коментира неофициална информация. Очакванията са, че тя ще използва големия си масив от информация, за да анализира популярните вкусове и хранителни категории, което ще й даде повече възможности за бързо отговаряне на търсенето. Първоначално новата услуга ще се предлага пробно само в някои райони, но все още не е ясно кои ще са те. Едва след известен тестов период компанията ще прецени дали да разшири услугата.