Тялото на 26-годишния Алекс Марангон е било открито на 3 юли на островче на река Пиаве в Северна Италия.

По информация на италианската осведомителна агенция АНСА младият мъж е присъствал на церемониална практика с участието на двайсетина шамани на 29 юни. Ритуалът се е провел в градчето Видор, в провинция Тревисо.

По време на обреда Марангон е консумирал аяуаска – растение от амазонската джунгла, известно със своите силно халюциногени свойства, поради което употребата му е забранена в някои държави, включително и в Италия.

Ритуалното събитие е било организирано от „музикалните лечители“ Андреа Джорджи Зуин и Татяна Маркето, заедно с амазонския знахар от Колумбия Джони Бенавидес. Според свидетелски показания Марангон е бил забелязан за последно да тича бос в ранните часове на 30 юни в градините на „черното“ абатство Санта Бона.

По тялото на жертвата са открити следи от насилие, а направената аутопсия установила вода в белите дробове на Марангон, както и силен удар в лявата част на главата му, който бил фатален. Патологът обясни, че нараняванията, в т.ч. и счупени ребра, са вследствие на множество нанесени удари с тежък предмет, който освен всичко е предизвикал и обилно вътрешно кървене.

По всяка вероятност младият мъж е бил жестоко пребит от няколко души едновременно.

Организаторите на мистичната проява Андреа Джорджи Зуин и Татяна Маркето оказват пълно съдействие на разследващите.