Акциите в САЩ завършиха смесено, като Nvidia продължи да се понижава, докато търговците се опитваха да консолидират печалбите от неотдавнашното рали на технологичните акции.

Индустриалният индекс Dow Jones Industrial Average завърши с по-малко от 0,1% по-високо ниво - 39 170,36 пункта.

Широкообхватният S&P 500 спадна с 0,2% до 5 464,61, както и богатият на технологии индекс Nasdaq Composite, който приключи деня на ниво 17 689,36.

"Мисля, че заради Джунейт има много хора, които излизат в предсрочна ваканция", заяви пред АФП Сам Стовал от компанията за финансово разузнаване CFRA, визирайки федералния празник в сряда.

Стовал прогнозира, че акциите могат да отбележат още един спад от пет или повече процента.

"В същото време не призовавам за нов мечи пазар, така че не позволявайте на емоциите си да бъдат най-големият враг на вашия портфейл", каза той.

Пресните данни, публикувани по-рано в петък, показаха, че продажбите на съществуващи жилища са намалели с 0,7% през май спрямо предходния месец, тъй като цените са достигнали рекордно високи стойности.

Nvidia, която по-рано тази седмица за кратко изпревари Microsoft, за да стане най-ценната публично търгувана компания в света, отбеляза спад в цената на акциите си за втори пореден ден, завършвайки деня със спад от 3,2 %.

Все пак не всички новини за американските фирми бяха лоши: McDonald's приключи с ръст от 2,2 %, а Nike завърши деня с ръст от 1,7 %.