Миньори и енергетици от въгледобивния сектор в страната също излизат на национален протест. Той е организиран от КНСБ и КТ "Подкрепа" и е под надслов "За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България".

Шествието ще тръгне от площада пред храм-паметник "Александър Невски" и ще премине по централни столични булеварди. Протестният митинг ще се проведе в триъгълника на властта - пред сградите на Народното събрание и Министерския съвет.

В същото време протестът на земеделците се пренася на входа на София. Цяла нощ тежка техника пътува към столицата. Очаква се около 600 трактора да пристигнат от цялата страна. Сборният им пункт е на "Ботеградско шосе" при Долни Богров, където ще се проведе недоволството днес.

Те настояват за въвеждане на забрана за внос от Украйна на редица стоки, сред които слънчоглед, пшеница и рапица. Протестиращите земеделци дават срок на правителството до 15 ч., за да бъдат изпълнени исканията им. В противен случай вечерта тежката техника ще влезе в центъра на града пред Министерския съвет.