През нощта срещу понеделник в Нортуест сайд в Чикаго се стига до насилие по време на обществено събиране. Случката започнала в неделя вечерта, когато млади хора се събрали близо до улиците Пуласки и Айова в Хумболт парк, пише "Ей Би Си 7".

Видеозапис показва как стотици хора се насочват към близката бензиностанция Shell. Служителите казват, че са заключили вратите заради огромните тълпи. Докато сборището продължавало да се разраства, около 12:46 ч. избухнала стрелба, според полицията. На видеозаписа от охранителните камери се вижда как хората се крият зад колите, за да избегнат изстрелите.

Най-младият пострадал е 15-годишно момиче, което е било простреляно във врата и откарано в болница в района в тежко състояние, съобщи полицията. Освен това 18-годишно момиче е простреляно в гърба; 19-годишно момиче е простреляно в ръката; 25-годишен мъж има огнестрелни рани в седалището и 35-годишен мъж е прострелян в крака. Всички са откарани в болница и са в добро състояние, съобщиха от полицията. 

В хаоса 33-годишна жена си счупила глезена и била откарана за лечение в болница в района.

Служител на бензиностанция казва, че седем пъти са викали полиция за помощ и че през уикендите в района често се събират млади хора.

Само в понеделник по данни на чикагската полиция са били простреляни най-малко 24 души, двама от които смъртоносно.