Американските военни потвърдиха смъртта на петимата морски пехотинци на борда на хеликоптер, чийто отломки бяха открити в отдалечен планински район източно от Сан Диего, щата Калифорния, часове след като той изчезна от радарите по време на силна зимна буря, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Хеликоптерът CH-53E Super Stallion бе открит от гражданските власти в Пайн Вали към 09:00 ч. сутринта вчера, около осем часа след като било докладвано, че не е пристигнал в базата на морската пехота в Мирамар, Калифорния, съобщиха от Корпуса на морската пехота на САЩ.

Екипажът извършвал рутинен тренировъчен полет във вторник вечер от базата в Крийч, Невада, намираща се на 60 км северозападно от Лас Вегас, заяви морската пехота.

"С огромна мъка и дълбока тъга споделям загубата на петима изключителни морски пехотинци от Трето авиокрило на морската пехота и "Летящите тигри", заяви генерал-майор Майкъл. Дж. Боргшълт, командир на Трето авиокрило на морската пехота.

Имената на петимата морски пехотинци не бяха съобщени.

В публикация в "Екс", доскоро "Туитър", от шерифската служба на окръг Сан Диего съобщиха, че комбинацията от дъжд и сняг не е позволила да бъде изпратен хеликоптер в издирването. Вместо това са били пратени високопроходими автомобили, които да огледат района, отбелязва Ройтерс.