41% от американските гласоподаватели смятат, че през следващите пет години Съединените щати могат да се сблъскат с нова гражданска война. За това свидетелстват резултатите от социално проучване, публикувани от изследователската организация Rasmussen Reports. 

16% от анкетираните смятат, че подобен сценарий е "много вероятен", 49% смятат, че е малко вероятно да започне гражданска война през следващите пет години, а 10% не могат да отговорят на въпроса на изследователите.

Участниците в проучването са били попитани също така чия победа на президентските избори през ноември - на сегашния американски лидер Джо Байдън или на неговия предшественик Доналд Тръмп - би било по-вероятно да доведе до гражданска война в страната. 37% са отговорили, че е по-вероятно да се стигне до вътрешен конфликт в страната при победа на Байдън. 25% са казали това за победа на Тръмп.

Статистическата грешка за резултатите от проучването е три процентни пункта. Проучването е проведено на 21-23 април. В него са участвали повече от 1100 души, които възнамеряват да гласуват на президентските избори в САЩ тази година.