Автобус, в който пътували български селскостопански работници, катастрофирал в Германия около 6 ч. във вторник сутринта.

34-ма души са ранени, като 37-годишният шофьор и двама от пътниците са в тежко състояние и са откарани в болница. Останалите са с леки наранявания. В автобуса пътували общо 48 души и двамата шофьори. 15 души са се отървали само с шок от преживяното.

Инцидентът станал на магистрала в германската провинция Бавария, на пътен възел в района на град Дегендорф. Водачът загубил контрол върху превозното средство на завой при преминаване от едно шосе на друго. Работниците пътували от Франция към България. Малко преди инцидента двамата шофьори са се разменили.

Автобусът пробил мантинелата, минал през няколко дръвчета и храсти и се плъзнал десетина метра надолу по склон, като се преобърнал на една страна. Шофьорите са дали отрицателна проба за алкохол.

Водачът на българския автобус със сезонни работници, който се обърна в германската провинция Бавария, е бил заслепен от друг автобус, който е карал на дълги светлини, съобщи bTV. Това е една от основните версии за инцидента, по която работи немската полиция.

Отпадна версията, че водачът на нашия автобус е карал с несъобразена скорост. Алкохолните проби на двамата български шофьори са отрицателни.

На 15 август 6 българи загинаха в тежка катастрофа край Берлин. Трима мъже на възраст от 18 до 36 г., момиче на 15 г. и две жени на 30 и 61 г. починаха, след като шофьорът се блъсна отзад в ТИР.