Тупак Шакур може би е на път да спечели посмъртно награда "Грами", предаде Си Ен Ен.

Рапърът, който почина, след като беше застрелян в Лас Вегас през 1996 г., беше един от тримата покойни изпълнители, които бяха номинирани миналата седмица в категорията за най-добър музикален филм.

Шакур получи номинацията за петсерийния документален филм на FX "Dear Mama", чието име идва от едноименния му сингъл от 1995 г.

Режисиран от Алън Хюз, документалният сериал изследва живота на убития музикален изпълнител и като негова майка, покойната активистка Афени Шакур. В момента се излъчва в Hulu.

Шакур се състезава с други двама покойни артисти - Дейвид Боуи за "Moonage Daydream" и Литъл Ричард за "I Am Everything". Боуи почина след битка с рака през 2016 г., а Литъл Ричард почина през 2020 г., също по причини, свързани с рак. Когато беше жив, Литъл Ричард беше известен с това, че никога не е получавал "Грами".

Други номинирани са Люис Капалди за "How I'm Feeling Now" и Кендрик Ламар за "Live From Paris, the Big Steppers Tour".

Номинацията на Шакур идва в момент, в който делото за убийството му отново е на първите страници на вестниците, предаде БГНЕС.

Дуейн Кийт Дейвис, известен като "Keffe D", наскоро беше арестуван за убийството му и пледира невинен, след като десетилетия наред се призоваваше някой да понесе отговорност за смъртта на Шакур.