Lamborghini Huracan

Скъпи читателю, отминаващата 2013-та беше поредната бърза, но доста интересна за феновете година. Появиха се адски много хибриди. На най-големите автомобилни изложения колите-роботи дадоха заявка за близкото бъдеще, но най-важното нещо беше както трябва - мощността. Всички автопроизводители се опитват да правят опазващи околната среда автомобили, но те също така не забравят, че мощността трябва да е по-висока от всякога. Те го постигат чрез по добра ефикасност.

Кои са ключовите модели през 2013, които ще определят следващата 2014г.? Най-старата  и много пристрастяваща за българите марка ,,Мерцедес" спира да продава SLS и започна производството на ново поколение А-класа, както и брат му CLA. Съвсем наскоро показа какво е да имаш 100 и кусур годишен опит в работата като преоткри и пренаписа за пореден път историята на луксозните флагмани с новата S класа. Тя практически се държи на пътя като летящото килимче на Аладин, подпомагана от Macic Body Control-a, отказва да друса по неравностите на пътя, повдигайки съответното колело. Не питайте как става, сложно е за адекватно обяснение. ,,Maserati" пуснаха новото ,,Ghibili" за сражение с другите премиум марки, а  ,,FIAT" отбеляза много силни продажби в Америка. ,,Alfa Romeo" също се връща тук.

Няколко ,,Tesl"-и изгоряха като брикети, докато дизеловите системи на BMW експлодират от динамични показатели и пестят гориво. За жалост последните не са кой знае колко популярни в САЩ. Но за радост BMW i3 и i8 са зад ъгъла. Нещото, което вълнува янките много повече, е новият ,,Corvette Stingray" и неговия V8 с 6,2 литра работен обем. Цената му започва от $52,000, като за толкова пари получавате невероятна доза забва и звук под голяма купчина пластмаса.

,,Mazda" пък пусна последното си поколение на отличника ,,Mazda 6". В Европа достойните да се изперчат пред 6-цата са с подвити опашки. Изцяло новата стилистика се харесва на верните фенове. Да не забравяме и 3-ката, която много прилича на 6-ца. В щатите колата тепърва ще се отърсва от пагубното за нейното качество съдружие с ,,Ford". Като споменах ,,Ford", преди 2 седмици те показаха на света бъдещия ,,Mustang" - не е кой знае колко различен от стария. Марката ,,Cadillac" излезе от ореола си на дебело хромиран кораб и за първи път от десетилетия насам представи адекватен и способен да се бори достойно модел - ATS. Разбира се прекопиран от европейския стил.

От Англия: ,,Range Rover" разтърси представите ни за прераждане на традициите с новия си SUV. ,,Rolls Royce" вече прави първото в историята си шофьорски-ориентирано купе Wraith. ,,Jaguar" подплаши ,,Porsche" с F-Type и ,,Mercedes" с XF.

Много предпразнично, като коледен подарък, ,,Lamborghini" предложи на човечеството ,,Huracan LP-6 610-4", наследник на ,,Gallardo". Двигателят е пак V10 5.2-литров, но вече е 610 к.с.

След тази скоростна обиколка на годината на всички читатели на страницата пожелавам много автомобилни емоции през идната 2014. Бъдете щастливи, мечтайте повече и не се ограничавайте с добре познатите марки и модели при покупката на нов автомобил. Отидете до Флорида без никакво предупреждение и си купете мечтаната от вас кола. Така направих и аз, но за това ще ви разкажа друг път.

Весели празници!