Заместник-губернаторът на щата Ню Йорк Антонио Делгадо, който представлява Демократическата партия, заяви днес, че Джо Байдън трябва да оттегли кандидатурата си за втори мандат като президент на САЩ, предаде Ройтерс.

"Той може да добави към своето наследство волята и изискаността да прекрати предизборната си кампания и да даде път на друг лидер", написа Делгадо в изявление в социалната платформа "Екс".

Демократите са разколебани по въпроса дали да продължат да подкрепят Байдън след неубедителното му според мнозина представяне в първите телевизионни предизборни дебати с Доналд Тръмп на 27 юни в студиото на Си Ен Ен в Атланта, щата Джорджия, отбелязва агенцията.

Същевременно лидерът на малцинството на Демократическата партия в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ (долната камара на парламента) Хаким Джефрис е казал пред свои съпартийци в законодателния орган, че ще предаде на президента Байдън техните опасения относно шансовете му да бъде преизбран, съобщи Ройтерс, като се позова на информации от днес на онлайн изданието "Политико" и телевизионния канал Ен Би Си Нюз.