Побой е причината за смъртта на 26-годишната жена във варненското село Бозвелийско. Разследването се води от Окръжната прокуратура – Варна. Сигналът за нанесен побой над жена е получен на спешния телефон 112 на 6 февруари около 19.40 часа. Незабавно на мястото са изпратени екипи на полицията и спешна помощ, които установяват смъртта на жената. При първоначалния оглед по тялото на жертвата са констатирани множество травматични увреждания, съобщава "24 часа".

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за изясняване причините за смъртта на младата жена. Иззети са множество веществени доказателства, биологичен материал. Разпитват се свидетели.

Задържан е 37-годишен мъж, с когото младата жена е живяла, като се събират доказателства за негова съпричастност към тежкото престъпление. Според местни жители двамата са живеели в Германия, където са работели и са отглеждали трите си деца. Жената се върнала в Бозвелийско с децата преди седмица, а мъжът – вчера. След скандал, при който и двамата са били под въздействието на алкохол и наркотици, мъжът я пребил. "Не мога да кажа, че не са създавали проблеми. С още едно семейство тук имаха проблеми", каза пред БНТ кметът на селото Иван Параскевов. Според местен жител, скандалите в семейството се случвали често. "Тероризрират селото и колко години все владеят селото. Постоянно побоища, колко палежа станаха - никой не може да ги спре тези хора", разказа Пламен Йорданов. Предстои наблюдаващият случая прокурор да извърши анализ на събраните доказателства и да прецени налице ли са достатъчно такива за привличане към наказателна отговорност. Към момента работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна, изясняват се фактите и обстоятелствата около случилото се.