Шарън Стоун, Стивън Фрай и Лиъм Нийсън призоваха на Кевин Спейси да бъде позволено да се върне към актьорската професия. Той не се е появявал на екран или в театъра от 2017 г., след като беше обвинен в сексуално насилие.

Миналата година актьорът беше признат за невинен по всички обвинения в сексуално посегателство срещу четирима мъже в периода 2001-2013 г., а през 2022 г. американски съд отхвърли иск за сексуално посегателство срещу него.

Колеги актьори направиха изявления в подкрепа на Спейси в The Telegraph, предизвикани от излизането на документален филм на Channel 4. В предаването "Спейси без маска", излъчено по-рано този месец, бяха представени показанията на няколко мъже. Двукратният носител на "Оскар" отхвърли обвиненията в неподходящо поведение, които бяха представени в документалния филм.

"Поемам пълна отговорност за миналото си поведение и действията си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извиня на когото и да било, който си е измислил неща за мен или е преувеличил истории за мен", каза Спейси в интервю за Дан Утън.

Актрисата Шарън Стоун заяви пред вестника:

"Нямам търпение да видя Кевин отново на работа. Той е гений. Той е толкова елегантен и забавен, щедър до безобразие и знае повече за нашия занаят, отколкото повечето от нас някога ще узнаят".

Писателят, актьор и водещ Стивън Фрай също предложи подкрепата си, като заяви, че звездата често е била "тромава и неподходяща", но "да се посвети цял документален филм на обвинения, които просто не се покриват с престъпления... как може това да се счита за пропорционално и оправдано?"

Фрай заяви, че репутацията на Спейси е "разрушена", и добави: "Със сигурност не е правилно да се продължава да се руши репутацията на базата на твърдения и реторика, а не на доказателства и доказателствен материал? Освен ако не пропускам нещо, мисля, че той си е платил цената". Това беше подкрепено и от Лиъм Нийсън, който написа: "Кевин е добър човек и човек с характер. Лично за мен, нашата индустрия има нужда от него и той много й липсва".