Полицията от централната част на Флорида арестува бащата на малчугана, който намери зареден пистолет в “Paw Patrol" раница и простреля смъртоносно майка се с него, докато тя провеждаше онлайн среща по Zoom с колеги.

Виондри Ейвъри, на 22 години, бе обвинен в убийство по невнимание и неправилно съхраняване на огнестрелно оръжие, съобщиха от полицията в Алтамонти Спрингс.

Според следствието на 11 август 2-годишното дете намирало пистолета в раницата и произвело един изстрел, който попаднал в главата на мака му Шамая Лин.

Жена, който била в онлайн връзката, се обадила на 911, като съобщила, че е чула странен шум и Лин паднала. Тя не знаела адреса й, но междувременно и Ейвъри се обадил на 911, като молел парамедиците да не се бавят, докато се опитвал да окаже на простреляната първа помощ.

„Буквално веднага, след като се прибрах в къщи, влязох в стаята и видях приятелката ми паднала и кръв навсякъде“ - казал той на 911.

По думите му пред диспечера Лин не дишала и нямала сърдечен ритъм. Била обявена за мъртва още на място.

Според властите по време на нещастието в дома е имало още едно дете.

Службата на щатския прокурор на окръг Семинол съобщи, че Ейвъри е задържан без право на гаранция. Засега не е известно кой ще бъде адвокатът му.