сн. CNN

Двамата убийци, които успяха да „омагьосат" надзирателка и да избягат от затвора със засилени мерки за сигурност в щата Ню Йорк, не успяха да избягат от закона. Единият беше застрелян в събота - дни след бягството, а в неделя полицаите успяха да заловят и втория - Дейвид Сует. Той бе спипан жив, макар и прострелян. Сует се укривал в гориста местност, но кашлицата му го издала и така кучетата бързо стигнаха до него. Един от униформените произвел два изстрела и улучил Сует в областта на гърдите, тъй като затворникът не се подчинил на командата да стои на място. Травмите му са тежки и той е в критично състояние.
В събота служители на реда убиха съучастника му Ричард Мат. Затворникът се бе прочул с това, че зад решетките имал хоби да рисува шаржове и художествени картини на известни знаменитости и световни лидери. Двамата бегълци успели да се отдалечат на километри от затвора. Полицаите смятат, че са откраднали черен пипер, с който са поръсвали местата, откъдето минават, за да объркат полицейските кучета.
Сует и Мат избягаха през канализацията и дори оставиха бележка с усмихнато човече - послание към полицията и охраната на затвора. Оказа се, че влюбена надзирателка е осигурила инструменти и е заблудила охраната, за да могат двамата да се измъкнат.

Вече бе съобщено, че тя ще бъде съдена за съучастничество.

За преследването на опасните престъпници беше организирана невиждана хайка. Медии разпространиха снимка на полицая, прострелял 35-годишния убиец. Това е 47-годишният сержант Джей Куук, който веднага бе обявен за герой. Деца в местността, където е заловен престъпникът, застанаха с табели „Благодарим ти", за да поздравят униформените, които след две седмици издирване успяха да спасят жителите от двама престъпници.