Окръг Лос Анджелис се съгласи да изплати на вдовицата на Коби Брайънт - Ванеса, близо 29 милиона долара за нанесени морални травми.

Съпругата на загиналия в катастрофа с хеликоптер Коби Брайън съдеше администрацията заради публикувани снимки на катастрофиралия хеликоптер и телата на загиналите. Сред жертвите беше и дъщеря им Джиана.

От иска на Ванеса Брайънт става ясно, че първите пристигнали на мястото на инцидента пожарникари, парамедици и полицаи са направили снимки с телефоните си на катастрофиралия хеликоптер и са ги публикували в социалните мрежи. 

„Днес беше кулминацията в смелата битка на г-жа Брайънт, която потърси отговорност от онези, участвали в това гротескно поведение“, каза Луис Ли, адвокатът на Брайънт.

„Тя се бори за съпруга си, дъщеря си и всички в общността, които се отнесоха с уважение към семейството. Надяваме се нейната победа да сложи край на тази практика“, каза още адвокатът.

Още в края на 2021-ва година близките на останалите жертви от катастрофата получиха обезщетение на стойност 2,5 млн. долара заради въпросните фотоси. Делото на Ванеса Брайънт срещу общинската администрация продължи по-дълго, като в крайна сметка се стигна до извънсъдебно споразумение.

"Надяваме се мисис Брайънт и нейните деца да продължат възстановяването си от тяхната загуба", коментира главният юрисконсулт на Лос Анджелис Мира Хамшил.

В отделно споразумение Крис Честър, който загуби своята съпруга и дъщеря в катастрофата, се споразумя с администрацията за обезщетение в размер на 20 млн. долара.

Легендарният американски баскетболист Коби Брайънт загина в катастрофа с частния си хеликоптер на 26-ти януари 2020-та година. В инцидента загинаха общо девет души, включително и дъщерята на Брайънт Джиана.