Един от най-известните испански певци Хулио Иглесиас попадна в неловка ситуация на летището в Доминиканската република, съобщава изданието „Евро Уикли Нюз“, като уточнява, че той е бил задържан за кратко. Причината – в специален тайник в куфара му имало 42 килограма храна.

Легендарният певец, който отпразнува 80-ия си рожден ден миналия септември, живее между Бахамските острови и Доминиканската република.

На 10 януари той решил да лети от островите към Доминикана, но на летището в Пунта Кана го задържали. Така той отново попадна под светлините на прожекторите след дълго отсъствие от светските хроники.

По време на митническа проверка властите открили в багажа на певеца ягоди, малини, боровинки, домати, цвекло, целина, спанак и маруля.

„Той обича да му нося храна. Понякога пренасям морски дарове от Галисия, защото той е галисианец и ги обожава. Също така пренасям за него шунка“, разказва неговият приятел Макоке.

Съобщава се, че инцидентът е довел до конфискуване на багажа на Иглесиас и той е на ръба да му бъдат повдигнати обвинения за транспортирането на такова голямо количество храна.

Министърът на земеделието Лимбер Крус в Доминиканската република обяснява, че „някои продукти трябва да бъдат карантинирани“. А за да оправдае певеца министърът допълва, че не само той, а и много други хора пренасят храна в куфарите си.

По-късно президентът на Доминиканската република и министърът на културата поискаха извинение от певеца и заявиха, че просто става дума за „недоразумение“.

Контрабандата обаче породи слухове, че той има здравословни проблеми и затова трябва да спазва определен хранителен режим. „На хората, които наистина ме обичат толкова много, бих казал, че никога не съм имал по-остър ум и не съм бил в по-добра кондиция“, написа той в социалните мрежи след инцидента на летището и помоли медиите „да не развалят неговото уединение“.

Последната голяма публична изява на Хулио Иглесиас беше на латино церемонията „Грами“ през 2019 г., където той получи награда. Същата година той направи последния си концерт в Чикаго и оттогава се скри от погледите на публиката.

Въпреки че продаде над 300 милиона записи по целия свят и спечели място в Книгата на рекордите „Гинес“ през 2014 г. като най-продавания латино певец в историята, Хулио Иглесиас избра да живее далеч от светлините на медийните прожектори, пише bTV.