17-годишната Ивана от Дупница, която е в неизвестност, не е била жертва на тормоз от свои съученици или учители в училището, което е учила, както твърдят родителите. Това заявиха директорът на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии и училищният психолог.

Според педагозите в учебното заведение поведението на момичето се е променило драстично през последните няколко месеца.

От началото на тази учебна година според класната на Ивана - Весела Владимирова, изчезналото момиче от спокойно дете се е превърнало в конфликтно.

Започнала да говори цинизми, да пие енергийни напитки и да влиза в часовете на други класове без разрешение, посочи директорката пред БНТ.

И днес доброволци, полицейски и горски служители се събират, за да разширят периметъра на търсене.

Сигнал за изчезването на Ивана Георгиева е подаден в петък. В събота откриха якето, с което е било облечено момичето.

Дрехата е намерена преди тунела на главния път Е-79. Над 150 полицаи и жандармеристи, както и доброволци трети ден търсят момичето, която изчезна в Дупница в четвъртък следобед. В акцията участват и следови кучета.  

Момичето е било забелязано на записи от камери около магазин в града. Доброволците претърсват голям участък около местността "Бинека". Работи се и с дронове. 

Майката на Ивана сподели пред NOVA, че е много притеснена, в дома им в дупнишкия квартал "Бистрица". По думите ѝ дъщеря ѝ е получила забележка от учител да не пие лекарство на територията на училището.

Ивана се разстроила и излязла извън сградата на учебното заведение. По разказ на майката дъщеря ѝ се опитала да се свърже по телефона с нея чрез друг човек, но тъй като в този момент жената разговаряла - връзка не била осъществена. 

Бащата благодари на всички, които се включиха в търсенето и уточни, че дъщеря му е имала проблем със съучениците си. А за да остави телефона си, значи е била сериозно ядосана.

Ивана Георгиева е в неизвестност от вечерта на 22 февруари, когато родителите ѝ са съобщили в полицията в града, че не се е прибрала и потърсили помощ. Момичето е в неизвестност от момента, в който си е тръгнало от училище и е оставило телефона на учителката си. 

Кметът на Дупница Първан Дангов пък заяви, че ще поиска писмени обяснения от директорката, психолога и класния ръководител на училището, в което учи момичето.

Според думите му се е стигнало до изчезването на детето, защото „някой не си е свършил работата”.

„Имам неофициална информация, че поведението на Ивана е било известно на всички. Най-малкото на класната ръководителка. Учениците са проявили агресия спрямо нея, узнавайки за това поведение. Знаете ли, колко жестоки могат да бъдат децата, особено в тази възраст? Ивана е била дете със заболяване”, съобщи Дангов.