Крайният защитник от „Лас Вегас Рейдърс“ Карл Насиб стана първият играещ футболист в историята на NFL, който оповести публично, че е гей.

Той направи съобщението си във видео в Instagram, като подчерта, че обявява сексуалната си ориентация не за да привлича внимание, а защото смята, че „откровеността и откритостта са много важни“.

„... От известно време възнамерявах да направя това, но сега вече се чувствам достатъчно спокоен, за да сваля този тежест от гърдите си“ - заяви Насиб във видеото.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Carl Nassib (@carlnassib)

Той оповести освен това, че дарява 100 000 долара на Trevor Project – организация, която работи за предотвратяване на самоубийствата сред ЛБГТ-младежите.

„Надявам се един ден видеа като това да не бъдат необходими, но дотогава ще дам най-доброто от себе си за оформяни на култура, която е по-приемаща и състрадателна...“ - каза играчът.

Насиб е професионалист от 6 години и бе привлечен първо от „Кливлънд Браунс“ през 2016. Той игра две сезона за този отбор и още два за „Тампа бей“, преди да премине в „Рейдърс“ през 2020 година.