"Не искам да се връщам към случилото се. Прибирах се към 23,30 часа от работа, когато той ме нападна в гръб и започна да ме души. Добре че съквартирантите чуха писъците ми." Така лаконично описа пред "24 часа" нападението 9 септември миналата година Елена Щерева от село Кадиево, която работи в Пловдив.

Тя е една от жертвите на Георги Георгиев от Хасковско, който към онзи момент преживявал тежък развод, бил ядосан на всички жени и в конкретния ден си го изкарал на две непознати момичета.

Той не се яви на старта на делото в Пловдивския районен съд, отсъстваше и адвокатът му Васил Лазов и ако до следващото заседание не бъдат изтъкнати уважителни причини, подсъдимият ще бъде глобен, може да се стигне и до принудително довеждане.

Според прокуратурата към септември миналата година Георгиев и съпругата му били вече разделени, бракоразводният процес бил тежък и двамата били в много лоши отношения. На 8 септември 2022 г. той бил в Пловдив, разговарял с бившата си жена по телефона и така се афектирал, че се напил и

решил да напада непознати жени, за да им причини болка. 

Първата жертва била непълнолетната украинка Мария, която засякъл на пейка близо до дома й. Той я помолил за запалка, девойката се притеснила и тръгнала да се прибира, но точно преди да стигне до входа на блока, Георгиев я хванал за врата и започнал да я души. После я съборил на земята, тя се разпищяла и той я пуснал. После отишъл в казино, където пил още. Когато се прибирал, забелязал Елена Щерева и нападнал и нея. 

Обвинението е за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди. Нов опит за старт на процеса ще бъде направен на 14 декември.