Българи има не само в България, отбеляза представителят на омбудсмана на Върховната рада на Украйна по правата на човека Мария Попова, която приветства участниците в Деветнадесетата среща на българските медии.

Форумът бе открит днес в Националният пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Одеса, а дискусии ще се състоят още в Болград и Измаил – градове с големи български общности, като знак за подкрепа към тях. 

За мен е чест и удоволствие да ви приветствам при нас в Украйна, в Одеса, най-хубавият град на Земята, отбеляза тя при откриването на дискусията. Мария Попова пожела на всички участници успешен форум, който да премине „без тревоги и безопасно“. 

Откриването на Деветнадесетата среща на българските медии в пресклуба на БТА в Одеса бе белязано от прекъсване на тока, който спря на два пъти, налагайки включването на електрически генератори. 

БТА организира Деветнадесетата световна среща на българските медии в Одеса, Болград и Измаил (Украйна) от 18 до 21 юни 2024 г. със съдействието на „Аурубис България“, А1, „Главболгарстрой Холдинг“ АД,  Евроинс Иншурънс Груп, Пощенска банка, СОФ Кънект - операторът на летище София, Национален дарителски фонд „13 века България“.