Звездите във VIP Brother „Образцов дом" разкриха най-дълбоко пазените си тайни и успяха да шокират дори Венета Райкова със своята честност. Сълзи и буря от емоции донесе мисията „Комсомолски кули" на всички в Къщата.

Съквартирантите получиха кубчета с твърдения, от които те трябваше да определят кои са валидни за самите тях и да ги поставят пред себе си, съобщи Нова тв. Освен припознаването на твърдение те трябваше и да разкажат личната история, която стои зад него. Задачата, поставена от VIP Brother, определи не само седмичния бюджет, но и съдбите на много хора.

Евгени Минчев избра куб с надпис „Секс за пари" и призна, че наистина е правил такъв и дори благодарение на него се е сдобил с апартамент. Влади Въргала разкри, че е имал проблем с алкохола и е търсил помощ за неговото преодоляване. Наско Месечков изненада всички и най-вече Иво Аръков, като сподели, че е имал чувства към Мика Стоичкова. Наско сподели и факта, че е имал раково заболяване, което е преборил. Танцьорът разказа, че в миналото е експериментирал със своята сексуалност, но отрече да е хомосексуалист, което предизвика гнева на Евгени Минчев, който го обвини в лъжа и лицемерие.

Евгени суфлираше почти през цялото време на откровенията и твърдеше, че по-големи лъжи никога не е чувал. Кали обвини част от съквартирантите в лицемерие, защото не са взели кубчетата, които се отнасят за тях, и не са честни докрай. Минчев, прекалил с алкохола, държеше доста циничен език и обиждаше ту един, ту друг съквартирант. Напрежението ескалира и прерасна в словесен конфликт с Йорданка Христова, който завърши с демонстрация на агресия - Евгени бутна своята кула, докато крещеше по адрес на примата.

Мисията бе успешна и съквартирантите спечелиха максимален седмичен бюджет от 780 лева до края на сезона. Но Големия брат санкционира всички и им даде едва 300 лева за тази седмица заради неуважителното отношение и нецензурните думи на Евгени Минчев.

Членовете на Домсъвета в студиото при Ники Кънчев коментираха ситуацията със съжаление, защо според тях Евгени е опропастил уникална за предаването и за живота мисия с пиянското си поведение. Венета Райкова го определи като агресивен след второ питие. Според нея и Маги Халваджиян Минчев колекционира факти, които след това използва срещу хората. Това поведение в комбинация с алкохол е довело до загубата на много от близките му приятели, смятат те.

Първите номинации в Къщата пощадиха едва двама от общо 18 участници. Ива Екимова и Мартин Мартинов не получиха нито един отрицателен вот от своите съквартиранти за сметка на всички останали, които попаднаха под кръстосан огън. Най-много наказателни точки получи Зорница Линдарева (8), следвана от Евгени Минчев (6). Линдарева бе номинирана от Камелия Тодорова, Йорданка Христова, Наско Месечков, Елена Кучкова, Ели Гигова, Мартин Мартинов, Иво Аръков и Тачо. Сред мотивите им се споменават пиене на алкохол по цял ден, неуравновесеност, двуличност, наглост, липса на достойнство и желанието й да прави конфликти. Според Тачо престоят на Зорница в Къщата изнервя повечето съквартиранти, него включително. А Иво Аръков обобщи, че каквото и да се каже за нея, все ще е малко.

Доста от съквартирантите наказаха поведението на Евгени Минчев. Камелия Тодорова, Йорданка Христова, Наско Месечков, Тити Папазов, Кали и Камелия Воче дадоха наказателни точки на Евгени с надеждата той да излезе от Къщата. За тяхно съжаление той се ползва с доста привилегии като член на Политбюрото, една от които е имунитет. Сред мотивите им се откроиха алкохолът, безобразното му поведение, необмислените му реакции, провалът на мисията, долното и грозно поведение, в основата на което е алкохолът, както и комплексите му. Кали го нарече „циник и лъжец".