Втори българин, който живее в Чикаголанд, е зад решетките по обвинение, че искал да прави секс с 14-годишното момче. Това е 26-годишният Иван Димитров. Той е задържан по обвинение, че искал да прави секс с 14-годишно момче. Българинът пуска обява в Craigslist, че си търси сексуален партньор. Започва комуникация с някого, за когото вярва, че е 14-годишно момче. Когато Димитров отива да се види с тийнейджъра обаче, се оказва, че това е шерифски офицер под прикритие. В ексклузивно интервю за BiT Новините детективът, задържал Димитров, разказа как се стигнало до ареста.

 „Г-н Димитров публикува онлайн реклама, че търси младеж, с когото да има връзка" - обясни детектив Крис Ковели, който отговаря на обявата на Димитров и вечерта на 26 юни двамата започват да си пишат. „Разговорът стана сексуално насочен. Той каза съвсем ясно, че търси връзка с това 14-годишно момче. Не просто връзка. Искал физическа сексуална връзка" - допълва Ковели.

След това Димитров сам предлага да се срещнат в парк близо до предградието Гърни. Но вместо 14-годишно момче на срещата в 11 часа в понеделник пристигат петима детективи, които го арестуват и го траспортират до шерифството на Лейк Каунти за разпит. Пред тях Димитров отрича да е имал други подобни контакти с малолетни и  казва, че за първи път е възнамерявал да прави секс с 14-годишно момче.

„Срещу него има три обвинения за неприлично склоняване на дете. Това са углавни престъпления трета степен" , каза Ковели. Освен това срещу Димитров има повдгинати и две обвинения за притежание на марихуана и употреба на наркотици. Когато пристига на мястото на срещата, детективите намират у него канабис и устройство за пушене.

 През последния месец 26-годишният Иван Димитров живее в стая под наем в предградието Палатайн заедно с друго семейство, на което плаща наем. По време на разпита казал, че завършил колеж в Америка, оттогава живее в страната и в момента е с виза. Що се отнася до работата му, детектив Ковели се съмнява да е свързана с деца. „Ако си плати гаранцията и го пуснат от ареста, ние очевидно ще поискаме да няма контакт с никакви деца" - допълва Ковели.

   Съдът определи гаранция за Димитров от $100,000, която още не е платена. 26-годишният българин все още се намира зад стените на затвора в Лейк Каунти. На 23 юли е следващото изслушване в съда. Случаят сега ще бъде предаден на гранд жури, което ще реши дали да бъде повдигнато обвинение и случаят да се превърне в съдебно дело.

 Това не е първият такъв случай в Чикаго. По-рано през тази година полицията в предградието Евенстън арестува 43-годишния Веселин Минев. Той отговорил на обява в Craigslist на 14-годишно момче, което предлагало секс срещу пари. Тогава бяха арестувани четирима души. Срещу Веселин Минев има общо пет обвинения. Всичките са за углавни престъпления, свързани със склоняване на малолетен към проституция. Следващото му явяване в съда е на 23 юли.