Фалстарт за Доналд Тръмп в първия ден от партийната конференция на републиканците, на която те официално трябва да го изберат за техен кандидат за белия дом през есента.

Това, което трябваше да бъде летящ старт за кампанията на Доналд Тръмп, се превърна във фиаско, а най-големите критики бяха за съпругата на милиардера Мелания, която беше обвинена в плагиатство.

Съвпадения в цели фрази в речта на Мелания Тръмп с тази на Мишел Обама от конференцията през 2008-а година набързо се превърнаха в скандала на вечерта и изместиха драмата от по-рано, когато няколко щата изненадващо се разбунтуваха срещу Тръмп по време на иначе добре режисираната кампания.

Първата вечер от партийната конференция на Тръмп започна с катастрофа на неговия кортеж, продължи със скандал с губернатора на Охайо, бунт в залата и черногледо описание на днешна Америка. А отвън - протестиращи с пушки, автомати и пистолети - носещи ги съвсем спокойно в щат, където това е разрешено.

Тръмп наруши и правилото кандидатът да не се повява преди финалната вечер. И вместо политици, на сцената в Кливлънд ще преобладават бивши миски, актрисата, изиграла ролята на Шийла в сериала "Дързост и красота", президентът на бойната федерация UFC и куп други повече и по-малко популярни звезди.

Липсващ беше висшият ешелон на републиканците, включително и двамата живи техни бивши президенти с фамилията Буш.