Спасител е обвинен в углавно престъпление hit and run във вторник заради смъртта на българин, когото той прегазил с колата си. Асен Захариев се е връщал у дома след работа, когато бил блъснат на NC 12.

37-годишният Питър Tомас Люк-младши от град Корола бе обвинен, след като се предал сам в местната пожарна. Той казал на местните власти, че е блъснал елен, съобщи полицай Би Кей Уейн от местната пътна полиция. 21-годишният Асен Захариев е открит мъртъв до пътя, след като разносвач на вестници подал сигнал в полицията, че е видял нещо съмнително, каза още Уейн.

Захариев е бил студент сезонен работник. Той се трудил във веригата супермаркети „Харис Тийтър". Бил е блъснат около 11 ч. вечерта в понеделник.

Българинът е от София, студент в Университета по архитектура, строителство и геодезия.  

Във вторник Люк бил уволнен от формата за спасители „Корола" заради причини, които не са свързани с обвиненията, каза Бари Ричман, секретар на съвета на директорите на „Корола Оушън Рескю". Люк работил там от 2006 година.

Патрулният полицай Би Кей Евънс съобщи, че Асен Захариев бил ударен от джип и е летял от удара във въздуха около 10 метра, преди да падне на земята. Тялото му е откарано в офиса на съдебния лекар в Грийнвил. Повредите по джипа на Люк отговарят на травмите, нанесени на жертвата. Определена е гаранция в размер на 20 хиляди долара - най-голямата възможна въз основа на законодателството на щата за извършеното престъпление от клас F.

Предстои да излязат резултатите от токсикологичния тест на Люк.