Мъж, убил шест души, четири от които деца, в предградието на Хюстън Спринг. Убиецът се блокиран в колата си почти три часа от полицаите на 5 километра от мястото на кървавата драма.

По последни данни, мъжът е на около 40 години. Докато полицаите са преговаряли с него, за да се предаде, той е държал пистолет, насочен към главата си.

Имената на убитите и убиеца все още не са разпространени от полицията, но той е роднина на жертвите. Също няма информация по какъв начин жертвите и убиец са свързани помежду си. Според първоначалната информация, до масовото убийство се е стигнало след семеен скандал. Конкретна информация за мотива обаче все още не се съобщава.

Полицай Марк Херман съобщи за местни медии, че стрелбата в Спринг е била предизвикана от семеен скандал или раздяла в семейството, което е живеело в къщата. По думите му, жена, ранена при стрелбата, е идентифицирала мъжа и е предупредила, че той планира да убива още хора в друга къща на роднини. Херман каза още, че жената и раненото дете, което е било откарано с хеликоптер в болница в Хюстън, където е починало, са били единствените живи жертви, когато полицаите са пристигнали на мястото на инцидента. Херман съобщи също, че полицаите са блокирали стрелеца след кратко преследване в кола на около 5 километра от мястото на кървавата баня.