Шпионски трилър от времето на Студената война беляза началото на партийната конференция на Демократическата партия, на който трябва да бъде обявена номинацията на Хилари Клинтън за кандидат за президент на демократите. Форумът във Филаделфия събра 5000 делегати.

Хиляди имейли от сървърите на демократическата партия изтекоха в уикилийкс през последните два дни. Американските власти и кампанията на Клинтън обвиняват Русия. Имейлите показват, че партийното ръкодовство е наклонило везните в полза на Хилари Клинтън по време на предварителните избори. Това отприщи серия протести пред и вътре в залатаот подръжници на Бърни Сандърс.

В неделя председателката на Демократическата партия на САЩ Деби Васерман Шулц заяви, че ще подаде оставка от поста си в края на партийния конгрес. 

Въпреки това, неуспелият кандидат за номинацията на Демократическата партия за президентските избори Бърни Сандърс даде силна подкрепа за Хилари Клинтън. Той заяви, че тя трябва да е следващият президент на САЩ.  

Подкрепата си за Хилари Клинтън заяви и първата дама на САЩ Мишел Обама. „Благодарение на нея моите дъщери и всички наши деца считат за нещо очевидно, че жена може да се кандидатира за Белия дом. Има само един човек, на който аз бих доверила тази длъжност. Само един човек, който според мен притежава необходимите качества, за да стане следващият президент на САЩ. Този човек е Хилари Клинтън“, заяви Мишел Обама.