Запис от видеонаблюдение от 2016 г., изглежда показва как рапърът, продуцент и бизнес магнат Шон "Диди" Комбс физически тормози тогавашната си приятелка Каси Вентура по време на кавга, която съвпада с твърденията във вече уредения федерален иск, подаден от Вентура през ноември, съобщи Си Ен Ен, която е получила записа ексклузивно.

Кадрите, събрани от няколко ъгъла на камерите от 5 март 2016 г., изглежда показват рапъра по време на инцидент, който според жалбата на Вентура се е случил във вече затворения хотел InterContinental в Century City, Лос Анджелис. На видеото Вентура излиза от хотелска стая и отива до асансьорна клетка. Комбс, който държи кърпа около кръста си, тича по коридора след Вентура. Той я хваща отзад за врата и я хвърля на пода. Все още държи кърпата си затворена с една ръка, след което се обръща, за да я ритне, показват кадрите.

Докато Вентура е на земята, Комбс взима чанта и куфар от пода близо до асансьорите. Той се обръща и отново рита Вентура, докато тя лежи неподвижно на пода. Според видеото между двата ритника минават около четири секунди. След това за кратко дърпа Вентура за потника й към една стая, после си тръгва.

След това се вижда как Вентура бавно се изправя. Събира предмети от пода и се придвижва, за да вземе телефона на стената в коридора близо до асансьорите. Комбс, все още по кърпа и чорапи, се връща. На огледалото точно срещу камерата за сигурност се вижда как Комбс сякаш бута Вентура. Секунди по-късно той сяда на един стол, грабва предмет от масата и със сила го хвърля към Вентура. 

"Разтърсващият видеозапис само потвърди тревожното и хищническо поведение на г-н Комбс. Думите не могат да изразят смелостта и твърдостта, които г-жа Вентура прояви, като излезе наяве, за да разкрие това", каза нейният адвокат Дъглас Уигдор.

Вентура подаде иск срещу Комбс във федерален съд миналата есен. Искът, който беше уреден извънсъдебно, беше последван от поредица от подобни зловещи искове за сексуално насилие срещу хип-хоп звездата. Той е отрекъл твърденията й.

Комбс и Вентура, модел и певица, известна с песни като „Me & U“, имаха връзка от 2007 до 2018 г. Двамата бяха снимани заедно на премиерата на филма "A Perfect Match" в Лос Анджелис на 7 март 2016 г.

Според жалбата на Вентура, в която се посочва, че кавгата се е случила "около март 2016 г.", Комбс е станал "в изключително нетрезво състояние и е ударил г-жа Вентура в лицето, като й е насинил окото". След като Комбс заспива, Вентура се опитва да напусне хотелската стая, но той се събужда и я "следва в коридора на хотела, докато й крещи", се казва в жалбата, където описаната случка е много подобна на тази от кадрите.

От ноември насам срещу Комбс са заведени още пет граждански дела, в които той е обвинен в редица сексуални нарушения и други незаконни действия. Той отрича обвиненията и делата продължават.

През март въоръжени агенти влязоха в обширните луксозни имоти на Комбс в Маями и Лос Анджелис - силно разгласена операция, която подсказа, че разследването срещу рапъра е в ход.