„Няма да намерим и кокалче", заявиха гръцки полицейски служители по случая с убийството на 4-годишната Ани. Заподозреният - 27-годишният й баща, който според полицията, е направил самопризнания и е описал подробно жестоките си действия.

Въпреки това до момента за полицията остава неизяснен начинът, по който е убито детето. Според властите между 8 и 9 април бащата Станислав Бакърджиев, от София, се е отървал от трупа на момиченцето по особено зверски начин. По време на дългите разпити той не е признавал за убийството на детето, а само за това, че е разчленил трупа и след това го е сварил.

Бащата твърдял, че е намерил детето си мъртво в леглото. Обхванат от паника, че ще го обвинят за смъртта му

той разчленили сварил трупа

Показателен за вината според полицията е фактът, че на прозорците на приземното жилище на улица „Михаил Вода" в Атина, където живеел, извършителят е поставил кърпи, за да покрие прозорците от парата, отделяна по време на сваряването на трупа на 4-годишната Ани. Момиченцето е варено в продължение на два дни.

Кръв на Бакърджиев е открита върху нож и върху чаршафите, а в жилището е намерена кръв и от момиченцето.

Няколко дни след потресаващите действия

бащата продал играчките,количката и креватчето

на Ани в магазина на румънец в района срещу 55 евро. Погрижил се даже да освободи апартамента на ул. „Михаил Вода".

Според полицията мотивът на извършителя е била ревността към 25-годишната му приятелка и майка на Ани - Димитрина Борисова, също от София. Тя заминала за Германия с неин приятел, който й дал 12 000 евро. Бакърджиев се страхувал, че Димитрина ще избяга в Германия и ще вземе и детето му.

Според разкритията до момента, когато майката на Ани заминала за Германия, детето останало с баба си - майката на бащата, за две седмици. Малко преди Великден обаче детето е взето от баща си в приземния апартамент на ул. „Михаил Вода", където останало да живее. Няколко дни след това било убито.

Полицаите определят Станислав Бакърджиев като човек „неразкайващ се, спокоен, с разсъдъка си", който се интересува само от това да не загуби партньорката си.

Гръцката полиция определи като „голям успех" признанията на бащата, като се нуждаели от над 25 часа при три различни разпита, за да изкопчат признание. „Бяхме изгубили надежда, не очаквахме вече да признае", заявиха полицаите. Според тях

майката не е знаела за убийството

на детето, а само, че то е изчезнало. Едва в понеделник Димитрина Борисова е уведомена от полицията за случилото се. Тя все още не вярва, че детето й е мъртво, и то разчленено.

Убийството е извършено на 8-9 април от 27-годишния биологичен баща на детето, който се намирал в "спокойно психично състояние". Той

грижливо прикрил всички следи

за да не бъде намерено тялото.

Назиф Мехмедов - приятел на Станислав и наричан накратко Ники, е човекът, който не успя да поеме товара на угризенията и подаде нишката на полицията за разплитане на нечовешкото престъпление. Ники е в България. Той бе посочен от майката на Ани като близък на бащата. Полицията го издири и разпита в събота на граничния пункт Промахон-Кулата, където Мехмедов разказал потресаващи подробности за убийството, споделени му от бащата. Малката Ани преживява трудни времена в мазето на баща си. Викове, побоища, плач. В жилището пребивава и Ники, който ще се окаже ключът към разрешаването на мистерията. Той си тръгва и се връща в България, оставяйки бащата сам с Ани.

В жилището на ул. „Михаил Вода" виковете и плачът на малката Ани в дните около Великден не трогнали никого, защото много хора са я чували да плаче, но никой не подал сигнал. 4-годишното момиче всъщност било изоставено там от майка си, която заминала за Германия, а Ани живяла няколко дни с биологичния си баща. Станислав Бакърджиев,

заслепен от ревност към жена си, която му оставила "трошици" хероин

си го изкарвал всеки ден на собственото си дете. Според полицейските служители обаче всичко това са оправдания на един циничен, студен и безмилостен човек, който след убийството с абсолютно хладнокръвие и яснота измислил план за скриването на трупа.

"Събудих се след употребата на наркотици и видях Ани мъртва на канапето. Беше болна, но не знаех какво й е. Помислих си, че ако кажа на майка й, тя ще ме изостави завинаги и реших да се отърва от трупа", заявил пред полицията мъжът.

Те твърдят, че бащата е разчленил детето, след което е сварил в тенджера частите от тялото и ги сготвил с ориз и картофи. По този начин искал да отвлече вниманието на хората, че това е изхвърлена храна, ако открият частите. Докато извършвал деянието, Бакърджиев се движел с кърпа на главата, за да се прикрие.

Част от тялото е

изхвърлена в кофите за боклук, друга част - в тоалетната чиния

на дома му. Именно там са намерени и остатъци от кръв, от която е направен ДНК тест - едно от доказателствата за убийството на малкото дете.

След като се отървал завинаги от трупа, Станислав казал на майката Димитрина, която се прибрала от Германия, че детето е изчезнало. След като първоначално се върнали в родината, се прибрали в Атина и лъжите започнали.

Друг факт, върху който се концентрира разследването, е светкавичното кратко пътуване на двамата родители до България, преди да обявят детето за издирване, където според информации са се срещнали с Ники. Противоречивите показания, които двамата давали, също насочили вниманието на разследващите върху самите родители. След завръщането на майката от Германия бащата споделил, че детето е изчезнало, като версията му била, че докато спял, Ани е напуснала дома сама. Следва светкавичното пътуване в рамките на 24 часа в България и обявяването на детето за изчезнало.

За да прикрие бащата на детето си, дали под действието на заплахи или не - това предстои да се изясни, майката измисля историята с несъществуващата приятелка Силвия, на която била оставила детето.

На 21 април двамата родители отишли във фондация "Детска усмивка", но не казали, че Ани е изчезнала, а три дни по-късно отишли в полицейския участък в Омония и заявили, че детето липсва.

"Всеки ден ни разказваха различен

сценарий: че детето е изчезнало, че е ботвлечено

или че е излязло само от дома си. Дори и когато открихме жена с дете в Никея (имаше информация, че това е Ани) и се доказа, че нямат никаква връзка, 25-годишната жена продължи да настоява, че момиченцето е дъщеря й. Тогава вече разбрахме, че нещата не отиват на добре", разказва полицейски служител. "Никой обаче не можеше да си представи, че самият баща е нарязал трупа, сварил го е и го е изхвърлил, за да заличи следите си. Само 10% от това, което се е случило, стана публично. Може би става дума за най-жестокото и омразно престъпление на века", коментира полицейски източник.

В понеделник бащата на малката Ани бе арестуван и отведен в затвора. Срещу него е повдигнато обвинение за убийство по особено жесток начин, а часове по-късно бе издадена заповед за задържане и на майката. Тя ще стои в предварителния арест до четвъртък, когато ще бъде разпитана. До момента няма доказателства за съучастието й в убийството. Борисова е обвинена за прикриване на страшния акт, в лъжесвидетелство и недобросъвестно попечителство върху детето.

Бащата ще бъде разпитван без адвокат по негово желание.

Десетки жители на Атина искаха да линчуват двамата българи

при довеждането им в съда. Охраната обаче успя да ги запази невредими.

Пред съда от рано сутринта се бяха събрали и много българи, основно познати на двамата родители, които започнаха да викат и да ги ругаят: "Ще те убием, ще те смачкаме", крещяха българите с пълно гърло.

От снощи социалните мрежи се взривиха от възмущението на гръцкото общество относно клип, качен от майката в личния й профил във фейсбук, където флиртува с двама българи и им подава цигари с марихуана, а на заден план във видеото се виждат играчките на малката Ани.

Според информирани

бащата на Ани е наркоман, а майката е издържала семейството чрез проституция

Дори пътуването й в Германия било с такава цел, а сценарият за съществуващ приятел там е измислен, подозират запознати.

В сценария на двамата бе заплетен и 70-годишен грък, при когото двамата живееха през последните три дни, вероятно след напускането на жилището им, мястото на ужасното убийство. Там бяха намерени наркотици и тримата бяха задържани, но делото бе отложено за 12 май.

Гръцката общественост е настръхнала за престъплението. От партията "Независими гърци" излязоха с изявление относно жестокото убийство на малката Ани.

Бабата: Синът ми е невинен, да го освободят

Шокирана е бабата на 4-годишната Ани и майка на 27-годишния Станислав Бакърджиев, който уби по особено жесток начин собственото си дете. "Синът ми е добро дете и невинен. Всички казват, че е болен, но аз не вярвам", заяви пред медиите бабата, която също живее в Гърция. "Той се закле и каза, че нищо не е истина. Майко, ти знаеш какъв човек съм", разказа потресената жена. Според нея синът й е отгледал сам брат си и не е способен на подобно престъпление.

Бабата е дала показания в полицията, според които твърди, че детето е избягало самo, като е

отворило вратата на апартамента, докато бащата спял.