Бившата вокалистка на „Ку-ку бенд" и дуетна половинка на Слави Трифонов Нели Петкова ще се срещне със своите почитатели в Съединените щати за коледните празници. Тя стартира своята обиколка с две участия в емблематичното заведение „Avantgrade BG" („Мариус кафе") този петък и събота, 13 и 14 декември. „Много се радвам, че отново ще имам възможност да се срещна с моите приятели в Америка. Пазя много хубави спомени от предишното ни турне тук с „Шоуто на Слави", каза певицата, която през последните две години се е отдала на музикално образование и работа с американски продуценти. „Искам отново да изпитам онези силни емоции от това да пеем и да се забавляваме заедно."

Първите й концерти ще бъдат своеобразно откриване за новия сезон на „Avantgrade BG", които използваха лятото за преобразяване на интериора. Предстоят още участия в Ню Йорк, Атланта, Флорида и по Западното крайбрежие. Нели Петкова ще

посрещне новата година в Лас Вегас

Изпълнителката на хитовете „Един въпрос", „Цветове"  и други ще пее за българите там в Café Derbi. Освен нейните хитове и парчета на „Ку-ку бенд" Нели е подготвила микс от най-големите и актуални попфолк парчета, любими народни песни и обещава да изпълни всички музикални желания. Годините работа в „Шоуто на Слави" я превръщат в универсален изпълнител, който с еднаква лекота може да пее всякакви жанрове и да влезе в настроението и емоцията на публиката.

За времето си в там Нели Петкова става българската поп изпълнителка, пяла на една сцена със и пред много световни звезди, сред които Ищар, „Воney M", „Cypress Hill", „Army Of Lovers", „Scorpions", INXS, Nick Mason (Pink Floyd), Mezzoforte, Елена Папаризу, Анна Виси, Таркан и много други. Тя е  родена на 5 декември в сърцето на Балкана - Карлово. Нели запазва обичта си към фолклорното творчество и го окачествява като „визитната ни картичка пред Европа". Винаги пее с удоволствие любимите си народни песни, станали особено популярни сред младото поколение именно в нейно изпълнение.

През 2004 г. дебютира в БНР и записва съвместно с оркестъра за народна музика четири свои песни. В края на същата година печели конкурс и става част от „Ку-ку бенд" и „Шоуто на Слави". Следват над 1300 предавания на живо, 100 концерта в страната и чужбина, 3 национални турнета, турне в САЩ и Канада. С „Ку-ку бенд" записва 3 студийни албума - „Ние продължаваме"(2007), „No mercy"(2009) и „Македония"(2010).