Една от най-чаровните млади актриси, покорила хиляди зрители с екранните си скечове - Атанаска Вихърова от шоуто "Тутурутка", е загинала в зверска катастрофа в Канада, съобщиха информационните агенции. Тя живееше между България и Канада, където пък се бе установил съпругът й - режисьорът Алексо Петров. Едва 30-годишна, тя намери смъртта си в Деня на будителите - 1 ноември. Варна потъна в скръб от новината за тази нелепа смърт. Феновете помислиха първоначално, че всичко това е някаква шега. Бързо стана ясно, че Нася действително не е вече между живите.

Все още не се знаят никакви подробности за инцидента. В неведение са и приятелите на чаровната варненка. За последно феновете й можаха да я видят на живо по време на фестивала "Златната роза" във Варна, момичето, което снимаше с камера церемонията по награждаването. Атанаска беше в залата заедно със съпруга си, който представи отново скандалната си лента „Баклава". Преди години заради този филм срещу Петров бе повдигнато обвинение в България за експлоатация на детски труд и заснемане на сцени с педофилия. Емоциите край получаването на статуетката „Горчивата чаша" за "Баклава" беше толкова голяма, че тя искаше да улови всеки един момент с камерата.

"С това ще я запомня - как нетърпеливо очакваше на сцената да извикат Алексо Петров, за да получи приза си. Всеки от хората, които я познаваха - нейни приятели или просто фенове, ще намерят своя си спомен, с който тя ще остане в сърцата им", са написали близките й в материал във варненския всекидневник "Народно дело".

"Тутурутка" беше толкова популярно, че екипът направи национално турне, след което издаде и музикален албум, в който тотален хит беше парчето "На теслата дръжката". Дискът бе продаден в рекордните 300 000 броя. Читателите на BG VOICE могат да си припомнят някои от легендарните скечове с участието на Нася на www.bgvoice.com.

Тя е родена във Варна на 11 януари 1981 г. В интервюта бе споделяла, че обича сладолед с карамел и отлежало каберне совиньон и няма неща, които да мрази. Първо искала да стане парашутистка, но не й стигнали килограми. Майка й се намесила отрано, за да спре директорските й мераци за ТВУ. После била солистка в хор, но след гнойна ангина се отказала и от това. Мечтата й да стане актриса се родила в театралната група на Катя Папазова „Златното ключе", пак във Варна. Приживе й оставаше малко време за личен живот. Девизът й беше: Говорете с усмивка.