http://bgvoice.com/public/files/gallery/1446.png

От луксозно имение за 18 млн. долара Кирил Костов завършва в тясна килия в полицейския участък на чикагското предградие Бър Ридж. Нашенецът не само влиза незаконно в бляскавата вила "Тадж", но според полицията си кани женска компания и дори организира парти в чуждото имение. На 20 юни обаче властите арестуват "гостоприемния домакин" и повдигат обвинения срещу него за влизане с взлом и нанесени щети върху имуществото.

Когато през миналия месец агентът на недвижими имоти Сам Дуейдари минава покрай внушителното имение на улиците „Каунти Лейн" и „Плейнфийлд" в Бър Ридж, забелязва Костов да се разхожда на терасата. Тогава той казва на българина да си тръгне, но когато се връща няколко часа по-късно, Костов не само че още не си е тръгнал, ами съвсем невъзмутимо се забавлява в джакузито на къщата с питие в едната ръка и дама в другата. Тогава брокерът се обажда в полицията. Властите пускат нищо непредполагащата жена, която в този момент придружава Костов, да си тръгне, а българинът признава, че преди е правил доставка до къщата и така се е сдобил с ключове от нея. Пред своята гостенка обаче "бохемът" казва, че къщата е на негов роднина.

Изглежда обаче, че нашенецът е истински ценител на архитектурата в мавритански стил. В интервю за BiT Новините шефът на полицията в Бър Ридж каза, че това не е първият път, в който 34-годишният Кирил Костов се чувства като у дома си във вила "Тадж". „Когато полицаите пристигат, те виждат Костов и жената на улицата и го спират за разпит, защото го разпознават от 17 февруари тази година, когато отново е бил в къщата без разрешение", обясни Лофтъс. През зимата брокерът, който отговаря за къщата, забелязва, че е използвано необичайно количество вода и подава сигнал в полицията. Тогава властите откриват Костов в подземния етаж, който, изглежда, тъкмо се е събудил след среднощно парти.

Според разследващите полицаи Костов е живеел или се е правил, че живее в къщата, но не е ясно точно откога. Срещу него има повдигнати две обвинения - за влизане с взлом в чужда собственост и за нанесени щети върху имуществото. „В къщата има джакузи, което той явно не е знаел как работи. Водата прелива и поврежда тавана и долния етаж" - обясни Лофтъс. Според съдебните документи нанесените щети са за над 300 долара.

Съдът определи гаранция за Костов от 20 хиляди долара. Българинът плати две хиляди долара, или 10% от цялата сума, и беше освободен няколко дни след ареста. Следващото му явяване в съда е този четвъртък.