„Бързи и яростни 7" стана тотален хит в боксофиса, а скоро предстои лентата да излезе на DVD. Филмът беше изключително емоционален заради последните моменти с Пол Уокър, но и изненада зрителите със сцени, след които мнозина се чудят възможно ли е наистина колите да падат от 3,000 м височина една след друга или как Вин Дизел успява да прелети през небостъргачите в Абу Даби. Колкото и изненадващо да звучи, някои учени смятат, че сцените всъщност не противоречат на законите на физиката.

След като гледа филма, проф. Лорънс Лурио от Университета Нортърн-Илинойс обяви изненадващо, че каскадите във филма не са напълно невъзможни. „Може да закачите кола на парашут, но всички коли да се приземят в една и съща посока на път в планината изглежда малко вероятно", обяснява проф. Лурио. Това, което също е малко вероятно при истинско падане от 3,000 м височина, е, че героите едва ли ще имат толкова дълго време за разговори. Освен това според проф. Лурио, когато колите започнат да се въртят във въздуха, те най-вероятно ще продължат да се обръщат.

Все пак във филма няма очевидни проблеми, нарушаващи законите на физиката, включително и момента, когато Пол Уокур бяга върху камион, който в същото време пада от скала, и скача върху друга кола. „На практика е възможно камионът да падне по-бавно, отколкото той може да бяга" - казва проф. Лурио. Според физика гравитацията не пречи на Пол Уокър да скочи от падащия камион. „При положение че камионът тежи повече от човека, дори да не е прикачен към скалата, все пак човек може да се оттласне и да скочи."

Обратно на очакванията на много от зрителите сцената с червения „Лайкън хайдърспорт", с който Вин Дизел прелетява между небостъргачите в Абу Даби, от физична гледна точка е най-реалистичната в целия филм. „Колкото по-бързо се движи, толкова по-малко е времето на падане, а колата очевидно се приземява няколко етажа по-ниско" - обяснява физикът.

"Бързи и яростни 7" може и да предсказва, че някога в бъдещето колите биха могли да полетят, но все пак много от моментите си остават само на кино. Както изглежда, законите на биофизиката са нарушени много повече, отколкото на физиката. Според учените е все още невъзможно героите да се блъскат със 120 км/ч отново и отново, и то без никакви наранявания.