Българският трибагреник е в редица родни ресторанти в Чикаго, пред домовете на родолюбците, а от половин година и на една кола - българското такси на чикагските предградия. Собственикът Милен Семерджиев решава да нарече таксито си „Cool taxi", или в превод  на български - „готиното такси". Идеята да се облепи колата в трите цвята на националното ни знаме хрумва на Милен Семерджиев и неговия брат съвсем случайно. „Стояхме пред компютъра, мислихме как да изглежда колата, гледахме програмата и решихме - защо да не я направим цялата в нашия флаг." И така, облепихме я сами", споделя Семерджиев.

Колата в бяло, зелено и червено прилича на мексиканска - така поне казва собственикът, но обещава това да се промени скоро. „Засега им е странно на хората, чудят се каква е. Повечето американци мислят, че е мексиканска кола, но българите си знаят. Това е направено за тях, ние си знаем", казва още Семерджиев.

Семерджиев е в Америка от 3 години и кара такси от 2, но решава да шофира „българското" в средата на изминалата година. Причината - носталгията по родината и желанието му да покаже, че българите сме готини хора и трябва да „се подкрепяме и да го показваме".

Милен работи сам, без диспечер. Иска да разшири бизнеса си, като обещава да облепи всички коли в бяло, зелено и червено, за да са български. "Още малко и ще ги стигнем американците", а за да не се чувстват ощетени, той слага и лепенка с американския орел - един от символите на Щатите. Ако решите да се повозите в българското такси, можете да си го поръчате на тел. 630-217-3130.