Български лекар заведе дело срещу болница в Чикаго. Той пострадал по време на операция, когато хирургическата маса пада върху него, и сега търси обезщетение за 50 хиляди долара.

На 11 септември 2013 година д-р Стоян Кокошаров извършва операция в Първи обществен медицински център в Чикаго, познат като "Presence Our Lady of Resurrection", когато нещо непредвидено се случва. Адвокатът на лекаря Иво Чернев обясни, че тогава тежка част от хирургическата маса, която е оставена необезопасена по време на операцията, пада от помощната маса и удря д-р Кокошаров. След като болницата не реагира по никакъв начин след инцидента, българският лекар завежда иск в съда на Кук Каунти на 30 юни тази година.

В съдебните документи пише, че д-р Кокошаров обвинява болницата в небрежност, невнимание и неизпълняване на задължението да обезопасят съоръженията, да поддържат хирургическата маса в безопасно състояние, както и в последвало бездействие. В резултат на тази небрежност д-р Кокошаров преживява наранявания, болка в крака, неспособен е да извършва всекидневните си задължения, губи работни заплати и плаща медицински разходи.

Д-р Кокошаров търси обезщетение за повече от 50 хиляди долара, включително и покриване на разходите. От болницата все още не са внесли официален отговор в съда.