Лидия Иванова е само на 19 години, но вече има големи цели и планове пред себе си. В момента тя учи медицина в Лос Анджелис, иска да стане пластичен хирург, типично за стила на Града на ангелите, посещава курсове по актьорско майсторство и се готви за тазгодишния конкурс „Queen of the Universe", който ще се проведе в края на април в Лос Анджелис. Като на шега тя е избрана да се състезава на конкурса - казва, че „не е вярвала, че ще стигне дотук".

„Този конкурс  се различава от другите, защото е с благотворителна цел и се провежда изцяло под егидата на ЮНЕСКО", казва Лидия.  Тази година каузата на конкурса цели да подпомогне образованието на деца от Третия свят. Лидия  успява да спечели журито с идея за своя кампания, която е под мото „Предай нататък, за да сбъднеш мечта". Самата тя споделя, че образованието за нея е най-силното оръжие и всеки човек заслужава този шанс.

За да се яви на конкурса през тази година, Лидия и всички други участнички трябва да съберат $2,000. Засега нашата претендентка е събрала $300 и се надява, че българските бизнеси в Америка ще я подкрепят, за да представи страната ни на световния конкурс за красота. „Всички спонсори, които дадат средства, ще бъдат представени на 2 страници от каталога на конкурса, които са отделени за България. Така аз ще ги рекламирам", обяснява Лидия.

Освен че иска да стане пластичен хирург, защото вярва, че „ако всеки се чувства добре в кожата си и красив, може да постигне много", Лидия иска да остави своя следа в подобни конкурси.  За форума следващата година Лидия иска да помогне на родната си страна, защото, както тя казва „тя има нужда". „Ще помоля организаторите на конкурса, ако може догодина каузата да бъде свързана с България, защото смятам, че има много проблеми за разрешаване", споделя Лидия.