След две седмици в изкуствена кома, на 5 септември лекари съветват семейството на Михаил Варадинов да изключи животоподдържащите системи. 36-годишният българин издъхва в регионалния медицински център в Орландо.

На 23 август Михаил се прибирал с приятели от нощно заведение, когато атомобилът, който шофира, се забива в канавка. На място умира единият от пътниците - македонец. Михаил заедно с друг българин е откаран в болницата в Орландо, но лекарите не дават много надежда на съпругата му Петя. "Той беше диабетик, на инсулин. Аз наистина не съм виждала моя съпруг пиян", казва Петя в недоумение какво може да е причинило катастрофата. "Предполагам, че захарта му е паднала или нещо му е прилошало и е загубил контрол над колата - това са моите предположения, нямам никакви обяснения на въпросите си." От полицията в Орландо все още не са се свързали със семейството, за да съобщят за доклада от инцидента.

Михаил оставя вдовица и две малки момченца - Алекс, на 9 г., и Иван, на 5 г. Съпругата му казва, че не разбира нищо от бизнеса, с които се е занимавал мъжът й. "Той имаше малка фирма за железария, правеше custom made орнаменти." Семейството на Михаил е решило да кремира останките му и догодина да ги изпрати в България. Сестрата на вдовицата на Михаил, Ваня, започва кампания в помощ на семейството. Всеки, които иска да помогне на семейството, останало без съпруг и баща, може да го направи на www.crowdrise.com/varadinovsfamily/fundraiser.  

Другият българин, пътувал в автомобила, вече е в стабилно състояние, но в шок от нелепата катастрофа, отнела живота на приятелите му.