Престъпна тройка. Така власите в Рим описват арестуваните от тях българин, италианец и еротичния модел и писател Зорница Лозанова, известна като Азора Райс. Освен че е бивша на единия и настояща на другия, според карабинерите тя била и начело на схема за точене на кредитни карти, от която групата правила по 100 хиляди евро на ден. По същото време в България ДАНС арестува други трима българи. Според Европол в тази операция през изминалия уикенд са били задържани общо 25 души. Други 21 са били вече обвинени при предишни арести. А властите смятат, че има поне други 15 заподозрени, които са на свобода.

При извършените претърсвания са открити и иззети 250 скимиращи устройства, 2 хиляди копия на кредитни карти, повече от 50 хиляди евро в брой, множество златни накити, както и 1 кг хашиш.

Задържаните криминално проявени лица са пътували до различни места по света, за да осъществяват тегления на пари от банкомати, използвайки данните, получени чрез скимиращи устройства в различни европейски държави.

Не е ясно дали има директна връзка между италианската група и задържаните при масовия арест в Чикаго преди три седмици, но тегленията с фалшивите карти са били извършвани на територията на САЩ, Бали, Индонезия, Доминиканската република и Кения.

Според Европол начело на разбитата мрежа за клониране на кредитни карти стои 44-годишната Зорница Лозанова. В порноиндустрията тя се подвизавала с артистичния псевдоним Азора Райс. В миналото е живяла с италианския предприемач Джузепе Донато (64) с когото се разделила. После се оженила за българина Станислав Крумов (на 41 г.). Според сайта на карабинерите и двамата партньори на българката са били част от мрежата, като италианецът перял парите на бандата. Те живеели в една и съща кооперация в Рим.

Зорница Лозанова има интересна биография - приета е да учи политология в Софийския университет, но след скандал за сексуален тормоз върху нея от страна на различни преподаватели във факултета тя премества следването си в Нов български университет. И на двете места се справя отлично с изпитите си.

Тогава излизат двете нейни книги по забавна психология "100 метода как да спечелим своя/та избраник/ца" и "Как да отблъскваме мъжете - ръководство за отчайващо красиви жени", написани с много чувство за хумор.

 След това заминава за Италия, където завършва политология и дори прави партия.

ЕКИП НА BG VOICE