Доналд Тръмп вече официално е кандидат-президент на Републиканската партия в Съединените щати. Делегатите гласуваха кандидатурата му на партийната конференция, която засега преминава с много гафове и без особен ентусиазъм.

На Конгреса на републиканците единственият лъч на емоция донесоха две от вече отгледаните деца на Тръмп - Тифани и Доналд-младши. Само те внесоха малко човечност и усещане за единство в огромната зала. Иначе тя би останала съвсем празна. Въпреки гигантските видеостени, от които Тръмп гледаше симпатизантите си отвисоко и които сякаш олицетворяваха виждането му за самия себе си - като по-голям дори от живота, смята Рик Клайн от АВС News.

В ексклузивно интервю за BG VOICE телевизионната легенда Кейти Корик казва, че само атаките към Хилари Клинтън няма да са достатъчни за спечелването на изборите. "Смятам, че за някои избиратели е трудно да изберат, защото не харесват нито един от кандидатите.Определено има твърди ядра, които подкрепят Доналд Тръмп и Хилари Клинтън, но двамата трябва да преодолеят много, за да обърнат неодобрението към тях.", смята Кейти.

Според  ново проучване на Washington Post 58% от избирателите в САЩ не харесват нито едни от двамата основни кандидати.

В сряда сутринта се появи и признание от авторката на речта на Мелания Тръмп, която предизвика скандал след обвинена, че е изкопирана от речта на Мишел Обама от конференцията през 2008 година.

Авторката се е извинила, подала си е оставката, но Тръмп е отказал да я приеме. В своето обясение за инцидента тя казва, че Мелания й е казала колко много харесала речта на Мишел Обама.

В интервю преди да се появи на сцената в Кливланд, Мелания каза, че си я писала сама с малко помощ. Каквото и да се говори за нея, Мелания Тръмп има реалния шанс да бъде първа дама на Съединените щати.

Пътят й тръгва от малкото словенско село Севница. Там за модата я открива местен фотограф. Сега Мелания носи най-хубавите и скъпи дрехи, но хората в родното й село казват, че не е забравила откъде е тръгнала. Когато се ражда синът им Барън, тя подарява линейка на местната болница. Мелания среща милиардера Тръмп през 1996 година на модно парти, а през 2005-а се женят.

На сватбата им присъства сегашният опонент на милиардера - Хилари Клинтън. И макар имигрант, Мелания изглежда подкрепя антиимиграционните идеи на съпруга си.

За тези, които са нарушили имиграционните правила, Тръмп предвижда депортация заедно с изграждането на стена с Мексико. Самият Тръмп обаче нарушава партийните правила, включително и неписаното кандидатът да не се появява преди финалната вечер на конференцията и го направи още в понеделник на фона на култовото парче на Queen „We are the champions". В Tweetеr групата заяви, че това е станало без тяхното разрешение и против желанието им.