Българин от Чикаго се прочу с рекорд. За съжеление той не е за книгата на Гинес. Димитър Николов, познат също като Георги Григоров, беше осъден на шест години затвор от прокуратурата на Кук Каунти в Чикаго. Срещу него бяха повдигнати цели шест обвинения за DUI (Driving Under the Influence), както и четири за притежаване на фалшива шофьорска книжка. Николов беше арестуван последно в Чикаго, когато полицай го спрял, защото карал BMW без регистрация. След като отказал да вземе дрегер тест и се провалил на теста за трезвеност, той бил арестуван под името Георги Григоров за каране в нетрезво състояние. След като полицията открила истинското му име обаче, те разбрали, че това е шокиращото шесто поред DUI на Димитър Николов. Освен това полицията още открила, че той имал четири фалишиви шофьорски книжки от четири различни щата.

„DUI винаги е сериозно, но от правосъдна гледна точка наказанието не е голямо. Вече, ако става въпрос за по-висока концетрация алкохол, за жертви или за наранявания при инцидент, или за второ или трето DUI, тогава наказанията стават сериозни", обяснява криминалният адвокат Иво Чернев. "За едно DUI наказанието е финансова глоба и пробационен период от 3 до 12 месеца, но след третото DUI наказанието става много по-сериозно, като може да включва лишаване от свобода до 10 години и отнемане на привилегията да шофираш в страната."

 Димитър Николов най-често е използвал името Георги Григоров. Не се знае кои други имена са били на фалшивите книжки и къде и по кое време са били използвани. „Използването на фалшива книжка, дори и не по време на шофиране, е углавно престъпление четвърта степен и е наказуемо с една до три години затвор плюс финансови глоби", добави още адвокат Чернев.

Съдята по делото на Николов - Томас Феракота, нареди Николов да бъде приет в програмата за лечение на злоупотребата с алкохол по време на неговата 6-годишна присъда, от която той вече е излежал 195 дни. Николов се извинил на съда по време на неговото дело, но съдия Феракота не бил трогнат.

„Смятам, че това не е никак смешно", каза съдя Феракота, който нарекъл поведението на Николов „абсурдно". Феракота допълнил още, че постъпките на Николов показвали, че той не се интересувал въобще от тази страна и безопасността на нейните граждани. „Можете да пиете до безкрай, това си е ваша работа. Когато карате, тя става наша."