Българин от чикагското предградие Арлингтън Хайтс ще се прости с гаранцията си от 30 хиляди долара. Мирослав Димитров е обвинен в DUI с причиняване на наранявания след инцидент миналия декември. 24-годишният младеж не се яви на заседанието на съда миналата седмица и съдията Томас Фекарота издаде заповед за неговия арест и нареди гаранцията да бъде конфискувана. Парите всъщност са били платени от майката на Мирослав.

 Според полицията, в нощта на 16 декември миналата година, Мирослав не спира на червен светофар на кръстовище в Арлингтън Хайтс. След това удря друг автомобил, който нанася щети на драйв-тру на ресторант „Portillo's".

Срещу Мирослав са повдигнати шест различни обвинения -  aggravated DUI, каране на автомобил без застраховка, нанасяне на щети, несъобщаване на властите за инцидента и безрасъдно шофиране. След катастрофата Димитров се прибира вкъщи, където го намира и полицията.

Според властите пробата за алкохол на Димитров е била .117 - близо 15 пъти повече от допустимото (.008).

След като е задържан, майка му плаща 30,000 долара гаранция, за да го освободи. Сега има заповед за ареста на Димитров. Българинът може да се предаде до 15 май. Ако не го направи към предишните му обвинения ще бъде добавено и това, че се е укрил от закона.

Според съдебни документи, с които екипът на BG VOICE се сдоби,  Мирослав е имал и предишни провинения от същия вид пред 2007, 2008 и 2009 година.