Зорница Петрова е едва на 17 години, когато умира на място в катастрофа в предградието на Хюстън - Менвил,през  миналата сряда. Тя заедно със 17-годишната Сара Силвас и 18-годишния Джошуа Родригез се возили в кола, управлявана от Родригез. Момчето губи контрол над автомобила около 2 ч. следобяд, врязва се в близкото дере до County Road 100, след което избухва в пламъци. По предварителни данни двете момичета не са носили предпазни колани. Тримата гимназисти учили в Manvel High School. И тримата са изявени спортисти.

Зори Петрова живее в предградието Пиърланд, Тексас. Била е президент на класа си и член на плувния и тенис отбор на училището си. Приета е да учи в престижния университет Texas A&M. Българската общност в Хюстън си я спомня като прекрасно момиче. „Тя беше разкошен човек. Винаги чувах много хубави неща за нея, беше просто модел за подражание, нямаше грешка", спомня си българинът Пол Ганчър, който познавал близките приятели на Зори. Ганчър разказва още, че тийнейджърката обичала музикалните фестивали и приятелите си. Според думите на Ганчър тя не дружала с много българи, но тези, които я познават или са чували за нея, казват, че е била забележителен човек. „Прекрасно момиче беше, жалко. Смятали са я за най-красивата българка в Хюстън не само външно, но и вътрешно", казва Стела, която познавала бегло Зори. 

Сара Силвас - приятелка на Зори, която се возила с нея при Родригез, е дъщеря на кредитния консултант на гимназията в Манвел - Моника Силвас. Тийнейджърката била член на училищния отбор по софтбол. Сара искала да следва медицина.

Джошуа „Джош" Родригез, на 18 години, управлявал колата, в която се возили двете момичета. Той бил член на отборите по американски и европейски футбол, а след като завършване на гимназия се готвил да продължи обучението си в University of Houston със специалност инженерство. Той и Зори били гаджета, а техни приятели казват, че нямало сърце, което Зори да не е успяла да докосне. „Тя беше от тези момичета, които излизаха да тичат, когато валеше. Не се страхуваше от нищо", споделя една от най-близките й приятелки от гимназията. „Изгубих трима приятели в един и  същи ден. Това не ми се беше случвало досега", казва през сълзи един от съучениците на тримата загинали. 

Червени рози стоят около пътя, където тийнейджърите намерили смъртта си, и пред къщата на един от хората, които са се опитали да спасят Зори, Сара и Джош. „Имам угризения, че децата умряха, не знам как ще погледна родителите им", каза Оникс Ларджъс. 

Засега властите в Хюстън смятат, че причината за нелепата катастрофа е висока и несъобразена скорост. „На отсечката близо до училището шофьорът е карал с 65 мили в час при позволени 35", каза говорителят на Департамента по сигурността в Тексас. Властите не изключват възможността Джошуа Родригез да е шофирал и под влиянието на алкохол. Разследването все още продължава.