Продължение от миналия брой

Здравейте, приятели. Днешният отговор на въпрос продължава темата от миналия брой за това как да избегнете надплащането на основните видове застраховки и как вече да разпознавате нещата, за които трябва да внимавате, когато закупувате каквато и да е полица.

Искам да споделя една случка с вас, която беше плод на една от вашите статии и е свързана със застраховките за коли и жилища. След като прочетох статията ви преди около 3-4 седмици за това как мога да спестя пари, когато се обадя на няколко различни компании и сравня офертите им и различните програми, които ми предлагат, се оказа, че наистина съм надплащала с около $40 на месец за последните 3 години, в които съм със същата компания, и не съм знаела, че е имало по-добра алтернатива. През миналата седмица се обадих на седем различни компании и си смених застрахователната полица за кола и къща, като ги комбинирах в една компания и следователно получих намаление от цената за двете полици. Новата сума, която плащам, е с малко над $40 по евтина на месец и следователно това са около $500, които спестявам годишно. Има ли нещо, което съм пропуснала, и какво следва оттук нататък, колко често е добре да сравнявам цените с други компании? - Е. П. от Дес Плейнс, Илинойс

Здравейте и от мен! Особено съм поласкан от това, че четете статиите ми и най-вече ги прилагате в действие, следователно спестявате пари. Бих ви окуражил да направите същото и с приятелите си, от които голяма част може би си мислят, че са ,,твърде заети", за да се разсейват с подобни неща, но всички знаем, че всичко е въпрос на приоритети, нали така? 

Радвам се, че съветите ми са ви спестили около $500 годишно и сега ще ви дам още няколко малки допълнения, за да разберем дали за момента това е лимитът от възможни спестявания. Първо, направи ми впечатление, че казахте, че сте проверили цените на 7 различни компании и това е добре, но е относително малък брой в сравнение с 25-те различни компании, с които работя аз. Бих ви препоръчал дори само от любопитство да се обадите на следния телефонен номер: 877-855-8111, който аз използвам за клиентите си, за да сравните и техните цени. Всички 25 компании са реномирани и оценени с ,,А" или ,,А+" от застрахователните регулаторни органи, което предпоставя най-добрите условия за нас като потребители. Когато се обадите, ще ви се наложи да използвате моето последно име - SAPUNDZHIEV и специален номер, който е само за ползване от мои приятели и клиенти - HGKV1. Пожелавам ви успех, аз лично спестявам на един от трима, с които се обадим заедно, надявам се и вие да успеете да спестите още повече от това, което сте спестили и е важно да знаете, че не сте задължена да закупите полица от тях. 

Второто, което искам да знаете, е, че независимо с коя компания работите, е хубаво да сравнявате цените на всеки 6 месеца, за да видите какви са разликите с останалите компании. Най-лесно е да изчакате да дойде новата ви сметка и това ще ви служи като ,,аларма", че е време за ново сравнение между компаниите, а винаги можете да използвате този номер, който ви споделих сега.

Имате ли познат или приятел, който има подобен въпрос? Моля споделете тази статия с тях, за да могат и те да намерят някои от отговорите, които търсят по пътя към финансовия успех. За мен е чест да помагам на всички, които се обръщат към мен с въпроси, но без вашата помощ, която бихте оказали на останалите около вас, които се интересуват от този вид информация, моята работа и усилията, които полагам да пиша тези статии, няма да са толкова ефективни.

Един интересен факт е, че над 64% от информацията и статиите, които подготвям за клиенти и приятели, може да бъде получена само по електронна поща лично от мен и ако искате да получавате тази допълнителна информация за това как работят парите, моля изпратете ми своята поща директно на моя електронен адрес [email protected]