Лори и Джордж (Дори) Чапел, смятани за най-старите сиамски близнаци в света, починаха в САЩ, те бяха на 62 години.

„Лори Л. Чапъл и Дори А. Чапел, 62-годишни сиамски близначки от Рединг, починаха в неделя, 7 април 2024 г., в болницата на Университета на Пенсилвания“, съобщи погребалният дом Лайбенспъргър.

В младостта си една от сестрите беше кънтри певица, а другата работеше в болнична пералня. Поради проблеми с гръбначния стълб само едната можеше да ходи, а другата трябваше да се движи на специален стол.

По-рано в. „Дейли стар“ съобщи, че в САЩ мъж се ожени за едната сестра от двойка сиамски близнаци, Британи и Аби Хенсел. Двойката живее в щата Минесота, където сестрите работят като учителки.

Сиамските близначки Британи и Аби Хенсел се прославиха, след като се появиха в Шоуто на Опра Уинфри през 1996 г. Сестрите са свързани една с друга в торса, всяка от тях контролира едната страна на торса, а имат общо чревен тракт, пикочен мехур и репродуктивните органи.

В моминските си години сестрите Хенсел участваха в шоу на канала TLC и в един от епизодите признаха, че биха искали да станат майки. Едва наскоро стана известно, че 34-годишната Аби се е омъжила през 2021 г. Избраникът на близнака е бивш военен и медицински брат Джош Боулинг. Аби сподели снимки от тържеството в социалните си мрежи.

На снимката сестрите стоят до младоженеца в специално ушита за тях булчинска рокля. Всички се усмихват и изглеждат щастливи. Боулинг има едно дете от друга жена. В профила си в социалните медии X той описва себе си като „християнин, баща, съпруг, ветеран и донякъде геймър“. Сестрите Хенсел преди това бяха известни със своята енергия и желание да живеят пълноценно, въпреки трудните обстоятелства. Така момичетата заявиха, че са щастливи задето не са били разделени в ранна детска възраст, защото това би ги лишило от възможността да се разхождат и да спортуват заедно.