След като помете част от Куба и Флорида, мощният ураган Иън се насочва към Южна Каролина. Ураганът е на около 80 км от щата, очаква се да достигне до него след няколко часа. 

Според експертите

отново може да има разрушителен ефект върху крайбрежните части. Властите в Южна Каролина предупреждават хората да се подсигурят с повече храна и вода за следващите дни. Националният ураганен център отбеляза в Twitter, че бурята „се ускорява към крайбрежието".  От центъра прогнозират, че ще удари Южна Каролина като буря от категория 1, а ветровете ще се ускорят до 129 км в час.

Иън уадари южния щат в сряда

като буря от категория 4, с ветрове със скорост до 240 км в час. Поне 12 смъртни случаи във Флорида са причинени от Иън.  Както и в Куба, и във Флорида ураганът разруши значителна част от електропреносната мрежа. Почти 2 657 000 енергийни абонати са без ток, според  PowerOutage.us. В най-тежко засегнатия югозападен регион, окръг Хардий, почти всички абонати нямат ток. В окръзите Лий, Шарлът и Десото 89% от абонатите са на тъмно. Разрушенията по пътя на урагана са огромни. Според кмета на Форт Майърс Кевин Андерсън в центъра на града е имало наводнение, а навсякъде е осеяно с дарвета. Покривете са повредени. Според президента Джо Байдън това може да се окаже най-смъртоносния ураган в историята на Флорида.