Twitter предвижда да въведе голяма промяна в начина, по който брои символите в публикациите на потребителите. Микроблогът предвижда скоро да не брои снимките и линковете в туитовете към ограничението от 140 символа. В момента всеки линк коства 23 символа от публикацията на потребителя. Снимките също намаляват броя символи, които потребителят може да използва. Заради това често потребителите си спестяват снимки и линкове, защото след това трябва да съкращават текста на съобщението си.

Компанията обмисля да въведе промяната в рамките на следващите няколко седмици. Надеждата е, че по този начин потребителите ще са по-мотивирани да качват снимки и линкове, което да увеличи интереса на всички към платформата. Това е част от стратегията на Twitter да даде повече свобода на потребителите. Засега компанията не коментира темата официално.

По-рано тази година микроблогът обмисляше да позволи публикуването на текстове до 10 хил. символа. Впоследствие се отказа от това намерение, защото прецени, че то ще отклони платформата от основната й цел на бързи и кратки съобщения. Засега потребителите, които искат по-дълги текстове, обикновено ги пишат на текстов редактор и след това ги публикуват в Twitter като снимки.