Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп изглежда е хвърлял в тоалетната скъсани правителствени документи, разкриха нови снимки, съобщи ДПА.Репортерката на "Ню Йорк Таймс" Маги Хаберман e получила снимки на изхвърлените документи. Това доказателство Хаберман ще включи в "Confidence Man" - книгата и за Белия дом на Тръмп, която предстои да излезе и в която ще

Въпреки отричането на Тръмп,

 снимките показват парчета хартия с неговия характерен почерк в две тоалетни чинии."Някои от помощниците на Тръмп са били наясно с този навик, с който той се е занимавал многократно", казва Хаберман пред „Аксиос“,  която публикува уличаващите снимки. "Това беше продължение на навика на Тръмп да къса документи, които се предполагаше, че трябва да бъдат запазени."Според публикацията една от снимките е на тоалетна в Белия дом, а друга е заснета при пътуване в чужбина.Невъзможно е да се определи за какво точно са се отнасяли унищожените документи. Но името "Стефаник", което очевидно е препратка към членката на Камарата на представителите Елиз Стефаник, е четливо на един къс хартия.Тръмп осмя новото разкритие чрез говорителя си Тайлър Будович."Трябва да си доста отчаян, за да продаваш книги, ако снимките на хартия в тоалетна чиния са част от рекламния ти план", каза Будович.

Бившият президент е известен с това,

че в честите си буйства късаше документи, принуждавайки помощниците си да събират парчетата, които по-късно трябваше да бъдат залепени обратно и предадени в Националния архив.Тръмп също така взе със себе си в имението си във Флорида и няколко кашона, натъпкани с документи, включително и такива с гриф "поверително", когато напусна Белия дом на 20 януари 2021 г.