Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Н.Х., на 40 г.

Той е предаден на съд за това, че на 06.08.2022 г. в с. Рогош, община Марица,  чрез използване на огнестрелно оръжие-едноцевна, гладкоцевна пушка, умишлено е умъртвил повече от едно лице, а именно трима мъже -  Е.М., на 71 г., С.М., на 49 г., и В.М., на 44 г., като на същата дата и място и с със същото огнестрелно оръжие е направил опит умишлено да умъртви 51-годишната С.Х.-престъпление по чл. 116 ал. 1 т.4 пр.3 т.6 пр. 1 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Той е предаден на съд и за това, че на 06. 08.2022 г. в с. Рогош, обл. Пловдив, е държал огнестрелно оръжие-едноцевна, гладкоцевна пушка и 24 броя патрони 12-ти калибър, без да има за това надлежно разрешение-престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Н.Х. и пострадалите били роднини и живеели в един двор, в който имало постройки. Те спорили за тяхната собственост. Конфликтът между роднините ескалирал на 6 август 2022 г. Н.Х. отправил обидна реплика към Е.М.

Часове по-късно негови роднини отишли в къщата на Н.Х. и започнали да чупят външното остъкление. В този момент Н.Х. извадил държаната от него незаконна пушка и открил стрелба по тях. Е.М., С.М. и В.М. получили тежки наранявания, в резултат на които настъпила смъртта им. При инцидента е била ранена С.Х., като тя е била настанена в болницата за лечение.

Спрямо Н.Х. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото, съобщават от прокуратурата.